2024.03.29. - Auguszta

Hogy megmentse gazdái életét a golyók elé ugrott a hős kutyus

Hogy megmentse gazdái életét a golyók elé ugrott a hős kutyus
Hogy megmentse gazdái életét a golyók elé ugrott a hős kutyusA kutyahős szerencsére már sokkal jobban van. Az életmentő műtétek után jelenleg családja Los Angeles-i otthonában lábadozik. Charlie a hétvégén ugyanis olyan hőstettet hajtott végre, amit nem sok négylábú mondhat el magáról: a hétvégén nem csak, hogy kiüldözte a betörőket a házukból, de még a gyerekeket is megóvta a sérüléstől azzal, hogy a betörők lövései elé vetette magát. A Los Angeles-i kertes házba még szombat éjjel próbáltak betörni fegyveresek. A zajra felfigyelt a házban alvó Charlie és két társa is, és hangos ugatással, vicsorgással fogadták a hívatlan vendégeket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A betörők szerencsére megijedtek a kutyáktól, és menekülőre fogták, de az utcáról még leadtak négy lövést a ház irányába. A bejárati ajtóban ekkor tűnt fel a négytagú család, akit a hangzavar ébresztett fel. Charlie éppen időben ugrott a lövések elé ahhoz, hogy ne történjen nagyobb tragédia.


Két golyót kapott: egyet a hátsó, egyet pedig a mellső lába közelébe. Azonnal összeesett. Gazdái azonnal értesítették a hatóságokat, ám hamar kiderült, nincs pénzük a kutya életmentő műtétjére. Charlie így egy időre a helyi menhelyre került, ahol ellátták a sebeit, ám komolyabb vizsgálatokat nem végeztek rajta. Szerencsére a jószívű állatbarátok hamar intézkedtek: egy Facebookos kampány keretében, két nap alatt közel 8 ezer dollárt gyűjtöttek össze a hős kutyus gyógykezelésére.


Miután a pénz összegyűlt, újabb vizsgálatok következtek. Ekkor derült ki, hogy Charlie sérülései súlyosabbak, mint azt elsőre gondolták. A mellső lába menthetetlenül roncsolódott, amputálni kellett. A műtétet követően hazaengedték, és most családja körében lábadozik a négylábú, akit az egész környék hősként ünnepel.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra