2024.04.23. - Béla

Farkast lőtt ki egy eszetlen orvvadász

Farkast lőtt ki egy eszetlen orvvadász
Farkast lőtt ki egy eszetlen orvvadászKilőttek egy farkast a Bükkben. A fokozottan védett, 250 ezer forint eszmei értékű állat elpusztításáért akár 5 évet is kaphat a tettes. A farkas 2-3 év körüli hím volt, jó fizikai állapotban. A lövés a bal hátsó lábán érte, és feltételezhetően a vérveszteség következtében pusztult el. A tetemet pár napja találták meg a Bükki Nemzeti Parkban, melyet a Fővárosi Állatkertbe szállítottak vizsgálatra. Innen a röntgenfelvételekkel és szakvéleménnyel együtt átkerült a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz. A hatósági igazságügyi szakértői vizsgálat még tart, és a rendőrség is nyomoz.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mi is megírtuk, hogy 100 év után a Bükkben ismét szürkefarkasok élnek. Nem csak átvonuló, vagy Szlovákiából "áttévedő" állatokról van szó. Először a nyáron, június elején észlelték a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei, hogy egy farkas a Park területén él.


Azóta bebizonyosodott, hogy továbbra is itt tartózkodik, állandó lakhelye lett a terület. A farkascsaládnak születhettek kölykei. Bár nem tudni, összesen mennyien vannak, de az biztos, hogy a számuk egyelőre csekély, tíz alatt van, ám valószínűsíthető, hogy idővel növekedni fog.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra