2024.03.29. - Auguszta

Megmutatták a 14 pandabocsot Kínában

Megmutatták a 14 pandabocsot Kínában
Megmutatták a 14 pandabocsot KínábanA csengtui óriáspandakutató- és szaporító központ hétfőn több mint egy tucat, mesterséges szaporítással született pandabocsot mutatott be a sajtónak. A fotókon látható pandabocsok július és szeptember között születtek, ez az első alkalom, hogy születésük óta egy csoportban fotózták le őket. A pandák szaporodása eleve nehézkes a terméketlenség és alacsony libidó miatt, ezért számos szokatlan módszert vetettek már be, hogy rávegyék őket a párosodásra. Kiderült, hogy a pandák nemi vágya valójában igen erős, ám évente mindössze három napig tart, amikor a nőstények tüzelnek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A többi napon a nőstények és hímek nem nagyon viselik el egymás társaságát, és ha összerakják őket, hamar összeverekednek.

E tudás birtokában, hormonszintjük állandó figyelésével a kutatók megfelelő időben tudják összeengedni a két nem képviselőit. Ama nőstényeknél, amelyek még így sem tudnak teherbe esni, mesterséges megtermékenyítést alkalmaznak. 2009-ben látott napvilágot az első ilyen bocs.

Mivel a becslések szerint 1800 óriáspanda él természetes környezetében – a bambuszerdőkkel borított nyugat-kínai hegyvidéken -, és kevesebb, mint 300 egyed talált otthonra állatkertekben és rezervátumokban, a faj még mindig kritikusan veszélyeztetett.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra