2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Először rakott tojásokat zárt helyen az óriásszalamandra

Először rakott tojásokat zárt helyen az óriásszalamandra
Először rakott tojásokat zárt helyen az óriásszalamandraElső ízben szaporodott fedett helyen lévő, zárt tartályban a japán óriásszalamandra, Japán egyik legféltettebb állatfaja. A másfél méteresre is megnövő kétéltű 1979 óta rendszeresen rak tojásokat egy hirosimai állatkertben, de fedett helyen, zárt terráriumban eddig még sosem sikerült szaporítani a szalamandrának. A Simane prefektúrában lévő Mizuho Hanzake vadaspark dolgozói szerdán reggel meglepve fedezték fel, hogy a Szacsiko nevű 24 éves nőstény 500 tojást rakott egy mesterségesen kialakított fészekbe.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatgondozók úgy vélik, hogy a tojások meg is vannak termékenyítve, mert egy Daigoro nevű hím őrzi a fészket, márpedig a faj esetében az a szokás, hogy kikelésig a hím védelmezi a tojásokat.

Az 1952-ben "természeti emlékművé" minősített japán óriásszalamandra a legmagasabb fokú törvényi védelmet élvezi a szigetországban, egyre szűkülő hagyományos élettere legnagyobb részén azonban nem igazán szereznek érvényt a törvény szigorának, a faj csak néhány rezervátumban érezheti magát biztonságban.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra