2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Halálra marcangolta gondozóját egy tigris

Halálra marcangolta gondozóját egy tigris
Halálra marcangolta gondozóját egy tigrisHalálra sebezte gondozóját egy állatkerti tigris a németországi Münsterben, a tragédiát emberi mulasztás okozta. Az 56 éves, jelentős állatgondozói tapasztalattal rendelkező férfi etetéskor feltehetőleg elfelejtett elreteszelni egy nyílást a ketrecen, a vadállat később így kerülhetett közvetlen közelségbe az áldozattal. A gondozó etetés után az állat kifutóját tisztította, amikor a Raszputyin névre hallgató, tízéves szibériai tigris bejutott a nyitva felejtett átjárón. Az állatkert látogatói közül többen is szemtanúi voltak a halálos kimenetelű balesetnek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Azonnal értesítették az intézmény vezetését, a mentők azonban későn értek a helyszínre. A halált okozó tigris betolakodóként tekintett a felségterülén tartózkodó gondozójára, a támadáskor természetes ösztöneit követte, és egy ilyen "találkozás" túlélésére nincs esély - mondta az igazgató.

A münsteri állatkertben összesen két - egy hím és egy nőstény - tigris él, a halált okozó Raszputyin 2005 óta lakik az intézményben. Németországban utoljára 2012 augusztusban, a kölni állatkertben történt hasonló tragédia, az állatkert vezetése az akkori eset után agyonlövette a gondozóján halálos sebeket ejtő tigrist.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra