2024.03.29. - Auguszta

Egy halfajta lett a világ legcsúnyább állata

Egy halfajta lett a világ legcsúnyább állata
Egy halfajta lett a világ legcsúnyább állataEgy nagy rózsaszín zselé, amely magatehetetlenül sodródik az áramlatokkal és nem tesz mást, csak eszik. Valójában egy halról van szó, és nyugodtan nevezhetjük a világ lustájának is. Sikeresen lezárult a legcsúnyább állat kiválasztására kiírt szavazás. A győztes pedig egy hal, a magyar névvel egyelőre nem rendelkező blobfish. A szépség és rondaság fogalma természetesen relatív, és amiért emberi szemmel végtelenül visszataszítónak látjuk, valójában egy ügyes túlélési stratégia. A blobfish Ausztrália és Tasmánia közelében 600-1200 méteres mélységben él.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ritkán kerül emberek szeme elé, leginkább halászok hálójába akadva bukkan a felszínre, ám ők is visszadobják, mert ehetetlen. Az egész állat egy pikkelyek nélküli zselés, rózsaszín massza, gyakorlatilag önállóan mozogni sem tud. De nincs is rá szüksége, hiszen sűrűsége kisebb, mint az óceán vizéé, így az aljzat fölött lebeg és sodródik az áramlatokkal.

Miközben tehetetlenül sodródik, minden útjába kerülő lényt felfal. Nevezhetjük a világ lustájának is, hiszen szó szerint meg sem mozdul, csak eszik. Bár "gazdaságilag" értéktelen, a faj a vonóhálós halászati technika miatt mára közel került a kihaláshoz.

Ezzel szemben számtalan olyan apró, csúnya, "jelentéktelen" élőlény áll a pusztulás szélén, amelyek többségéről az átlagember nem is hallott. Szerepük azonban kulcsfontosságú az ökoszisztéma szempontjából, eltűnésük egész életközösségeket rántana magával.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra