2024.04.16. - Csongor

Hármasikreket hozott a világra egy panda, de csak egy maradt életben

Hármasikreket hozott a világra egy panda, de csak egy maradt életben
Hármasikreket hozott a világra egy panda, de csak egy maradt életbenEgy 18 éves panda hármas ikreket hozott a világra a csengtui óriáspanda-tenyésztési és -kutató központban, ám a hírek szerint mindössze egy pandabébi maradt életben. A Csiaoce nevű anyapanda augusztus 19-én hozta a világra első bocsát, amely elpusztult, majd csaknem egy óra múlva szülte meg a másodikat, egy 96 grammos nőstényt, amely életben maradt. Viszont a gondozóknak kellett táplálniuk, mert gyengének mutatkozott és az anyjának nem volt teje. A harmadik kis állat augusztus 21-én élettelenül született.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A pandák körében nem példa nélküli a hármasikerszülés, de Csiaoce teljesítménye ritkaságnak számít már csak viszonylag előrehaladott kora miatt is. Tizennyolc évével egy körülbelül 50 éves nőnek felel meg. Eddig összesen tíz bocsot szült, közülük hét van életben.

A feljegyzések szerint legutóbb 1999-ben egy Jungpa nevű nőstény szült hármas ikreket 16 évesen, de közülük is csak egy maradt életben. 1967-ben a sanghaji állatkertben jött világra egy anyától egy időben három pandabocs, de mindhárman elpusztultak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra