2024.03.29. - Auguszta

Lefoglalt dinnyét csemegéztek a vadaspark lakói

Lefoglalt dinnyét csemegéztek a vadaspark lakói
Lefoglalt dinnyét csemegéztek a vadaspark lakóiNemcsak a mindenevő kazuár és a nagycsaládos emu örült a görögdinnyének a Szegedi Vadasparkban, a lihegő hollók is örömmel fogadták a frissítő finomságot. Az ormányosmedve mellett a japán makákók bölcs tekintettel falatozták a lédús gyümölcsöt, persze előbb élvezettel kiszedegették fekete magjait. Pusztaottlakán Romániából hozott, bizonytalan származású dinnyét próbáltak 40-50 forintos áron eladni magyarként – mondta el a település polgármestere, Simonka György a közösségi oldalán. A dinnyét elkobozták, így jutott a vadaspark lakóihoz.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kánikula az állatokat is megviseli, kicsik, nagyok, ragadozók és növényevők egyaránt az árnyékban pihegtek. Így a vadaspark munkatársai a lédús dinnyével próbálnak enyhet adni nekik. Tehetik is ezt, hiszen egy hatalmas kupac finom gyümölcs áll most rendelkezésükre egy hatósági akció miatt.
– Kapóra jött a lefoglalt gyümölcs, de jól járt a növényvédelmi hatóság is, hiszen a megsemmisítésnek hasznos módját választották – fogalmazott Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója. Ezt Dege, Árnyék és Léna is „megerősítette", akik farkas létükre egyből rácsaptak a frissítő szeletekre, és pár perc alatt a héjáig rágták a dinnyedarabokat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra