2024.03.29. - Auguszta

Szökött pandát kerestek a fővárosban

Szökött pandát kerestek a fővárosban
Szökött pandát kerestek a fővárosbanNem sokáig élvezte a szabadságot a washingtoni állatkert szökevény vörös pandája, amelyet helyi idő szerint hétfőn a parktól egy mérföldnyire találtak meg. Rusty az amerikai főváros Adams Morgan nevű kerületében bukkant fel, és végül az állatkert gondozói fogták be. A vörös pandára vizsgálatok várnak a Smithsonian National Zoo állatkórházában, hogy kiderüljön, sértetlenül megúszta-e a kalandot. Rustyt mindössze néhány hete ismerhette meg az állatkert közönsége. Gondozói helyi idő szerint hétfő reggel, az etetés idején vették észre, hogy az állat nincs a ketrecében
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A panda nemrég egy nebraskai állatkertből került Washingtonba, és még csak most – júliusban – lesz egyéves. Az amerikai fővárosban egy ötéves nősténnyel, Shamával él egy ketrecben. Shama hozta világra 15 év elteltével az állatkert első vörös pandáját 2010-ben.

A vörös panda, csakúgy mint az óriáspanda, nehezen szaporodik. A faj Kínában, Mianmarban és Nepálban honos. Mivel természetes élőhelye folyamatosan zsugorodik, félő, hogy hamarosan veszélyeztetett fajjá nyilvánítják.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra