2024.04.25. - Márk

Részeg utcai kutyások

Részeg utcai kutyások
Részeg utcai kutyásokA nyári melegben sok fedél nélküli ember által tartott kutya szabadjára van engedve a közterületekre. Míg az ebek kóborolnak az utcákon, gazdáik sok esetben alkohol mámorban, önmagukról sem tudva esnek - kelnek. Csütörtökön, Szegeden, a Dóm téren szenvedett eséstől fejsérülést egy erősen ittas ember, aki kutyáját egy nadrágszíjjal, már - már állatkínzó módon vonszolt maga után, a járókelők nagy döbbenetére... Találkoztunk már nem egyszer olyan maradandóan károsodott (autó által elgázolt, kikötve szomjan halt, bántalmazott)
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A fején megsérült úriemberhez utcai járókelők hívták ki a mentőket, a rendőrség kérésére pedig a magára maradt kutyához az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői érkeztek segítségül (a kutya egyébként a karanténidő letelte után - más rendelkezés nemléte esetén - a www.ebangyal.hu gazdikereső segítségével örökbe is fogadható).
Nagy melegben érdemes kerülni az alkohol fogyasztást
Kerülje az alkoholt a tikkasztó hőségben, mert a szesz előidézi a víz túlzott kibocsátását a szervezetből. Ugyanakkor a melegben az ittas személy legtöbbször nincs is tudatában annak, hogy a szervezete nagyon meleg. A túlzott mennyiségű alkohol bevitelével a levegő túl magas hőmérséklete idején hőguta fordulhat elő. Az alkohol megbontja a szervezet küzdelmét a hőguta ellen, szédülés, ájulás következhet be - ismertette a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány szakembere.
A kutyus az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentői révén megmenekült!

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra