2024.03.29. - Auguszta

Kutyája mentette meg az idős férfi életét

A 76 éves Herbert Schultz saját farmján nekihajtott egy fának. Autója felborult, és bár ki tudott mászni az utasoldalon, a mozgástól megbillent a jármű, és maga alá szorította az idős férfit. Mindez Sydney-től mintegy száz kilométerre északnyugatra történt, a 615 lakosú Rylstone település mellett elterülő, hegyvidéki farmok egyikén - magyarul olyan környéken, ahol hetekig a kutya sem jár.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Schultz úr szerencséjére azonban saját kutyája, Border vele volt, amikor megtörtént a baj. A pásztorkutya nem tágított mellőle, éjszakánként mellé kuporodva saját testével tartotta melegen.

Amikor már harmadik napja nem hallott felőle, Schultz úr lánya megkérte a szomszédokat, nézzenek rá az öregre. "Megláttam az összetört autót, és tudtam, hogy valami baj történt" - mesélte később a sérültre rábukkanó Eric Merritt. "Benéztem a kocsiba, de nem volt ott. Ekkor megláttam a kutyáját, majd hallottam, ahogy Herb magához hívja Bordert."

A férfinek betört a koponyája, eltört a csípője, és kifordult a válla. "A sérülések egy részét a lovaim okozhatták: odajöttek megnézni a roncsot, és lehet, hogy közben véletlenül rám léptek." - mondta Mr. Schultz, aki mellől még akkor sem tágított Border, amikor a mentők megérkeztek.

Az orvosok szerint csoda, hogy Schultz úr étlen-szomjan túlélte a négynapos megpróbáltatást. A kutyaszőrrel vastagon borított férfit a helyi kórházban stabilizálták, majd helikopterrel vitték a száz kilométernyire fekvő Newcastle városi klinikára, ahol állapotát "súlyosnak, de stabilnak" mondták.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra