2024.04.19. - Emma

Házi kedvenc nyomaira bukkantak egy középkori kéziraton

Macskalábnyomokat talált egy 15. századból származó, kézzel írt könyvben a szarajevói Emir O. Filipovic középkorkutató. A történész akkor bukkant rá a csintalan házi kedvenc nyomaira, miközben a dubrovniki állami archívum régi kéziratai között keresgélt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A fallal körbevett horvát város, ahonnan a lelet is származik, a Balkán-félsziget jelentõs kikötõvárosa volt a középkorban. A szakértõk a könyvet és a nyomokat egyaránt 1445 körülinek ítélik.

„Az érdekes írásos forrásokon túl fontos észrevennünk azokat az aprócska nyomokat is, amelyeket a középkoriak hagytak hátra a kézirataikban, hogy azok megõrzõdjenek az utókor számára” – mondta Filipovic, aki sok-sok oldal száraz adósság- és birtokmegoszlási nyilvántartás után akadt rá a tréfás tintafoltokra.

„Képzelhetik azt a szituációt, amely során az író rémülten a macskát próbálja elhessegetni az asztaláról, aztán a legnagyobb erõfeszítései ellenére sem sikerül neki, a károk eltüntethetetlenek, és azon kívül nem tehet mást, hogy lapoz egyet és folytatja a munkáját” – folytatja a tréfás felfedezés gazdája.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra