2024.04.18. - Andrea, Ilma

Csatornába szorult pónilovat mentettek ki a tûzoltók

Komoly fejtörést okozott a tûzoltók számára a csapdába esett póni, azonban találékonyságuknak köszönhetõen megmentették az állatot. Megszökött istállójából egy póniló, majd egy hatalmas csatornába zuhant, ezzel csapdába ejtve saját magát, a csehországi Karlovy Varyban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A pónira néhány járókelõ lett figyelmes, akik azt vették észre, hogy egy ló dugja ki a fejét a mély gödörbõl. A szemtanúk ezt követõen azonnal riasztották a helyi tûzoltókat, akik szintén meglepõdtek a csatornába szorul póni látványán.

"A probléma az volt, hogy a ló annyira erõsen beszorult a mélyedésbe, hogy esélyünk sem volt hámot rögzíteni köré. Ezért úgy döntöttünk, hogy nagyon óvatosan kiszélesítjük a csatornát, majd ezután rögzítjük a hámot. Ezt követõen a heveder másik végét egy markolóhoz erõsítettük és ennek segítségével emeltük ki az állatot." - mondta el Martin Kasal, a tûzoltószolgálat szóvivõje

Az állatmentést követõen, a sárral borított póni végül újra biztos talajon állhatott és az állatorvosi vizsgálatot követõen visszatérhetett a közeli istállójába.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra