2024.03.29. - Auguszta

300 állatot távolítottak el egy ohiói férfi házából

Nyulakat, galambokat és baromfit tartott a házában egy amerikai férfi, az állatokat az állatvédõk mentették ki a fertõzõ házból.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Csaknem háromszáz állatot - köztük galambokat és nyulakat - távolítottak el egy ohiói férfi bûzlõ házából. A helyi állatvédõ liga maszkot viselõi önkénteseinek kétszer kellett fordulniuk, mire az összes állatot elszállították a Dayton elõvárosában lévõ házból.

Sheilla Marquis, a szervezet vezetõje közölte, hogy az épületben mintegy háromszáz galambot, baromfit és nyulat találtak. "A levegõben terjedõ betegséget szállító galambok puszta száma is komoly fertõzésveszélyt jelentett a házban" - hangsúlyozta.

A hatóságokat az ingatlan felõl áradó szörnyû szagra panaszkodó szomszédok riasztották. A tulajdonos nem tiltakozott, sõt együttmûködött az állatvédõkkel, akik feltételezik, hogy az illetõ azért vette magához a rengeteg állatot - köztük sok gazdátlan jószágot -, mert megesett a szíve rajtuk. A liga szerint az állatok között betegeket is találtak, de valószínûleg valamennyit meg lehet menteni.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra