2024.03.28. - Gedeon, Johanna

1,6 milliót lopott el egy indiai kóbor kutya

Tetemes összeget, négyszázezer rúpiát - hozzávetõleg 1,6 millió forintot - lopott el egy indiai kóbor kutya Bihar szövetségi államban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A pórul járt tulajdonos, Nakcsed Mian elmondta, hogy a pénzt táskában tartotta, és az állat akkor "emelte el" azt az ágyáról, amikor õ kiment a szobából, hogy megmossa arcát az udvarban lévõ kútnál. Hogy a kutya honnan keveredett oda, nem tudja, csak azt látta, hogy kereket old, szájában a táskával. Próbált ugyan utána rohanni, de a "tolvaj" egykettõre eltûnt a szeme elõl.

A pénz egy részét - mintegy 140 ezer rúpiát - késõbb megtalálták, de a többi hiányzik, pedig sokan bekapcsolódtak a keresésbe.

A helyi üzletember közlése szerint a pénzt a külföldön dolgozó fia küldte neki, hogy földet vegyen rajta. Az eset miatt panaszt tett a rendõrségen, de annak parancsnoka, Devandra Praszád Jadav kizárta, hogy "bûnügyi eljárást indítsanak az ügyben".

A rendõrök szerint az állat valószínûleg azt gondolta, hogy élelem van a táskában, azért vitte magával.

A dél-ázsiai országban komoly gondokat okoznak a szabadon kószáló kutyák, amelyek számát több tízmillióra becsülik. Évente emberek millióit marják meg, köztük rengeteg gyereket.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra