2024.04.19. - Emma

Diétára kellett fogni a világ legkövérebb kutyáját

Idõs gazdái azt hitték, hogy attól lesz boldog a kutya, ha minél kövérebbre hizlalják. Majdnem belehalt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az 5 éves, Amerikában élõ tacskó, Obie nagy valószínûséggel a világ legkövérebb tacskókutyája. Míg egy egészséges, átlagos fajtársának súlya nagyjából 9 kiló, addig õ 34 kilót nyom.

A szerencsétlen tacsi gazdája egy idõs, szenilis házaspár volt, akik miután ilyen iszonyatosan felhizlalták, rádöbbentek, hogy az állat gyakorlatilag tönkrement és leadták egy menhelyen - igaz, a kutya ezzel járt a lehetõségekhez képest a legjobban. Itt talált rá ugyanis egy állategészségügyi szakember, aki elhatározta, hogy megmenti a jobb sorsra érdemes kutyus életét.

„Nagyon kedves és szeretetteljes. Nyilvánvalóan szerették, öröm vele dolgozni. Az idõs tulajdonosok valószínûleg nem tudtak nemet mondani azoknak a nagy, barna szemeknek" - mentegette a kutya korábbi gazdáit megmentõje.

Az ebet speciális diétára fogták és béltisztító vízterápiával kezelik. Bár Obie egyelõre még túl kövér ahhoz, hogy érdemben mozogni tudjon, ha sikerül valamennyit fogynia, akkor a testmozgást is beépítik majd súlycsökkentõ programjába. Nora abban bízik, hogy sikerül legalább 14-16 kilósra fogyasztani a kutyust.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra