2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Egy megszökött pitont keresett egész Ungvár

Egy megszökött albínó tigrispitonra vadászott Ungvár lakosságának zöme az elmúlt napokban, miközben a hüllõ a könyvek mögött pihent.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Pjotr Boriszovics nevet viselõ kétméteres, még csak kamaszkorban lévõ sárga óriáskígyó eltûnését kedden jelentette be a hatóságoknál a gazdája. Elmondása szerint éppen a piton ketrecét takarította, amikor házi kedvence eltûnt a lakásból. Feltételezte, hogy a hüllõ a nyitott ablakon keresztül nyert egérutat, ezért az egész környéket mozgósította. A békés lakosok rendõrökkel és tûzoltókkal fésülték át a környéket és a környezõ pincéket, de sehol nem akadtak a kígyó nyomára.

Tulajdonosa azzal nyugtatta a közvéleményt, hogy a pitonnak nincsenek méregfogai, ráadásul még fiatalka – alig 2 méter –, viszont ha éhes, akár egy kisgyereket így is simán meg tud fojtani. A három napon át tartó fokozott keresést követõen a ravasz csúszómászó végül a gazdája lakásának egyik szekrényébõl került elõ, ahol békésen aludt a könyvek mögött.

A Dél-Ázsiában honos tigrispiton kifejlett korában a 10 métert is elérheti, testtömege meghaladhatja a 100 kilogrammot. Ha jó az étvágya, akár egész disznókat, sõt szarvasokat is jó étvággyal elfogyaszt.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra