2024.04.20. - Tivadar

Egy méter hosszú varánusz sétálgatott az utcán

Egy közel egy méter hosszú varánuszt találtak Csepelen. Az állat vélhetõen gazdájától szökött meg. A hüllõt befogták, gazdáját azóta is keresik.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Meghökkentõ látványban lehetett részük a kedden délelõtt a csepeli Kossuth utcában sétálóknak. Ugyanis az emberek mellett egy szavannai varánusz rótta magányos gyalogtúráját a melegben. A hatalmas hüllõt elõször egy lámpás keresztezõdésben ácsorogva látták meg, de késõbb egy fa tövében is feltûnt, végül egy iskola udvarára menekült be.

A riadt varánuszt végül sikerült elfogni, és kiderült, hogy viszonylag fiatal példányról lehet szó. A zöldterület-fenntartási osztály munkatársai azóta az állat gazdáját keresik, azonban ha nem jelentkezik a tulajdonos, az egyik dolgozó fogja örökbe fogadni az állatot.

A fiatal hüllõ amúgy Afrikában õshonos, és viszonylag szelíd természete miatt kimondottan kedvelt az állattartók körében. A leginkább békeszeretõ állat azonban a hirtelen, agresszív mozdulatokra ellenségesen reagálhat, haraphat és farkával csapkodhat is.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra