2024.03.29. - Auguszta

Colával mentették meg a ritka madár életét

Kólával mentették meg egy súlyos emésztési gondokkal küzdõ kacagójancsi életét az észak-csehországi Decin állatkertjének gondozói.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A ritka, egzotikus madárra biztos halál várt volna a gondozók hatékony közbeavatkozása nélkül - hangsúlyozták az intézmény közleménye. Az Ausztráliában õshonos kacagójancsit, vagy más néven kacagó kokaburát nagyon nehéz fogságban tenyészteni. A decini állatkert túlélõje nemrég kelt ki a tojásból. Az örömmámorban úszó gondozók pedig inkubátorba helyezték a kitûnõ hangutánzó képességérõl híres szárnyast.

A madár rendesen táplálkozott az elsõ napokban, de késõbb problémák léptek fel nála - magyarázta Roman Rehak, az intézmény szakértõje. Súlyos emésztési gondjai lettek, ezért nem tudta feldolgozni a táplálékát. A gondozók ekkor Cola bevetése mellett döntöttek.

"Ez egy jól bevált módszer, amelyet sok édesanya is alkalmaz, ha a gyermekének megfájdul a hasa" - mondta a szakember. Hozzátette: az italban található szénhidrát és koffein elegendõ energiával látta el a fiókát, amely mára teljesen felépült és jó ízûen nyeli le a napjában többször feltálalt egereket, egészben.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra