2024.04.16. - Csongor

Hét méteres kígyót találtak kirándulás közben

A tûzoltóság emberei azt hitték, hogy a kerékpáros túrára induló telefonáló egy mérgezõ kígyót talált, de végül "csak" egy óriáskígyót fogtak be az egyik kedvelt németországi erdei út mellett.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Amikor Anita Boller felhívta a németországi segélyhívó központot, a tûzoltók az elmondása alapján azt hitték, egy halálosan mérgezõ kígyóval találta magát szemtõl szemben az inningeni erdõben. A speciális egység hõérzékelõ szenzorokkal felszerelve vonult ki a helyszínre, ahol végül megkönnyebbülten állapították meg, hogy csak egy hét méteres óriáskígyó okozott riadalmat - marása tehát nem lett volna halálos, bár kevésbé megnyugtató a tudat, hogy õ inkább szorítás révén öli meg áldozatait.

A szakemberek szóvivõje elmondta, hogy eleinte szkeptikusan hallgatták a kerékpárral kiránduló nõ hívását, de végül amikor azt kezdte bizonygatni, hogy egy fa ágáról lóg lefelé a hüllõ, úgy döntöttek, mégis kivonulnak. A befogott állatot most az augsburgi hüllõházba vitték, vélhetõen egy magánember ereszthette szabadon.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra