2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kutyáikkal ölették meg sertéseiket

Külföld - Letartóztatták azt a nõt és lányát, akik kutyáikat használták a saját farmjukon felnevelt sertések megölésére. Janice és Ashley Ramireznek ezen kívül kétezer dolláros büntetést is kell fizetnie az állatvédõ szervezet számára.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A két nõ éveken keresztül idomította kutyáit, hogy képesek legyenek parancsszóra végezni a szerencsétlen sertésekkel. Az eset akkor került nyilvánosságra, amikor az egyikük kamerával rögzítette, amint két kutyájuk megtámadja a szerencsétlen állatot és darabokra tépi. A videón jól hallható, amint a két nõ parancsszavakkal buzdítja õket. Természetesen a megrázó felvétel hatalmas közfelháborodást váltott ki, így a helyi állatvédõ szervezetek is felfigyeltek rá. Ezután tartóztatták le Janice-t és lányát, akik rengeteg névtelen fenyegetõ-levelet kaptak.

“Ilyen jellegû, szándékos állatbántalmazásért akár tíz év börtönbüntetés is járhat” – mondta el a nõk ügyvédje, Andy Metcalf – “Ám ebben az esetben tisztán látszik, hogy mindössze naivításról, nem pedig rosszindulatról van szó. Ramirezék egyszerûen nem tudták, hogy nem szabad ezt tenniük és vadászkutyáikat csak arra szerették volna használni, amire kell.”
A bíróság azonban másként gondolta az esetet, így két hónap börtönre ítélte az állatkínzókat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra