2024.03.29. - Auguszta

Életet mentett Hippi, a rendõrkutya

Még idõben rátalált egy öngyilkosságra készülõ 27 éves csibráki férfira Hippi, a rendõrkutya. A profi nyomkövetõ eb négy hónapon belül már másodszor mentett emberi életet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Kétségbeesett nõ riasztotta a Dombóvári Rendõrkapitányságot 2011 augusztusában. Az asszony 27 éves élettársa ugyanis nyomtalanul eltûnt, és a nõ attól félt, hogy kedvese öngyilkos lett:

- A hölgy azt állította, hogy élettársa távozás elõtt több olyan kijelentést is tett, amelybõl arra következtetett, hogy a férfi véget akar vetni az életének, ezért rendõri segítséget kért – közölte Kitanics Zsuzsanna, a Dombóvári Rendõrkapitányság sajtóreferense. – A dombóvári rendõrök azonnal minden lehetséges helyszínt és helyet ellenõriztek, ahol a férfi felbukkanhat, de nem találtak rá. Segítséget Szabó Balázs körzeti megbízottól és kutyájától, Hippitõl kértek.

A kutyával megszagoltatták az eltûnt férfi egyik ruhadarabját. A szagminta után Hippi és gazdája filmbe illõ gyorsasággal és precizitással nem több mint félóra alatt a férfi nyomára bukkantak. Kiderült, hogy a bejelentést tevõ asszony nem ok nélkül aggódott: élettársára a Kurd és Csibrák közti vasúti töltésen bukkantak rá Hippiék.

A szóvivõ hozzátette, nem ez az elsõ hõstette Hippinek: 2011 júniusában õ talált rá egy eltûnt, gyógykezelés alatt álló 51 éves asszonyra. A nõ eszméletlenül feküdt egy kukoricásban. – Hippit Szabó Balázs neveli kölyökkora óta. A most hároméves kutyát gazdája felügyelete alatt képezték ki. A nap 24 órájában együtt vannak, mivel Hippi Balázzsal él, nem a rendõrõrsön.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra