2024.04.19. - Emma

600 kilómétert uszótt az eltévedt pingvin - fotóval!

Rossz irányba fordulhatott a Déli-sarknál ez a pingvin, aki több mint 6000 kilométeres úszás után Új-Zéland partjainál kötött ki.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A déli szigetországban 44 éve nem láttak eltévedt pingvint, így nem csoda, ha a környék lakói és az állatvédõ egyesületek csodájára járnak a magányos világvándornak.

Az Antarktiszon õshonos császár pingvin feltehetõen eltévedt a déli tengerek jéghegyei és úszó jégtáblái között, leszkadt társaitól, majd megzavarodva, az ellenkezõ irányba indult. Új-Zéland partjainál adta fel a helyes út keresését, a hullafáradtan partra evickélõ madárra egy sétáló férfi akadt rá.

- Elõször azt hittem, látomásom van, de csak nem akart eltûnni – mesélte a férfi, aki azonnal értesítette az állatvédõket.

A szakemberek egyelõre nem nyúlnak az állathoz, aki, ha összeszedte erejét, feltehetõen magától elindul vissza a Déli-sark felé, ahol közel 200 kolóniában élnek társai. A fiatal állatot egyedül a kiszáradás veszélye fenyegeti, hiszen a pingvinek vízivás helyett havat esznek, amit Új-Zélandon aligha talál.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra