2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Teljes a szegedi zsiráf csapat

Szerda dél körül megérkezett Luke, a harmadik és legifjabb zsiráfbika a Szegedi Vadasparkba, így teljessé vált a Tisza-parti állatkert zsiráfcsapata. A három- és négyéves társainál még szemmel láthatóan kisebb hím 2009-ben a Gelsenkircheni Állatkertben látta meg a napvilágot.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Teljes a szegedi zsiráf csapat Teljes a szegedi zsiráf csapat Luke- akárcsak az elsõként érkezett Thabo- a zsiráfok Rothschild elnevezésû alfajához tartozik, a harmadik bika, Nuru pedig recés zsiráf. A 4 méter magas Luke különösebb izgalom és gond nélkül foglalta el helyét az új zsiráfházban, miután hosszú útja után kiengedték a speciális utánfutóból. „Bízunk benne, hogy Luke hasonlóan könnyen és gyorsan szokja meg új otthonát, mint idõsebb társai” – mondta Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója.

Thabo és Nuru – a másik két zsiráf, akik február végén érkeztek Szegedre - ugyanis gyorsan tanulnak, egymással is barátságosak; ma már biztonsággal közlekednek a házon belül, sõt, már megismerkedtek a külsõ karámmal is. A szegedi szavanna-bemutatóban a zsiráfok mellett zebrák is szerephez jutnak majd, sõt egy különös külsejû és életmódú rágcsálóval, a csupasz turkálóval, valamint egy varánusz fajjal is megismerkedhetnek a vendégek.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra