2024.04.19. - Emma

Mekkora a cica karma

Három egérke ült a gombaasztalnál. Szalonnabõrt rágcsáltak. Szóba került, hogy mekkora is a cica karma.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

- A cica karma éppen háromszor akkora, mint az udvaron sétálgató tyúk lábujja - szögezte le Cincogándi Rágimágica, a kényeskedõ egérkisasszony. No és milyen csúf fekete a karma! A bundáját is szorgalmasabban nyalogathatná azzal a rózsaszín nyelvével. Szóvá is tettem ezt neki a múltkor, de hiába.Tudjátok, az ilyen nagyon szõrös állatokat nehéz rábírni arra, hogy csinosan, ápoltan járjanak.

- Nem jól figyelted meg a cicát, aranyos Rágimágicám! - helyesbítette barátnõje szavait a daliás egérfiú, a cincogó kisasszonyok bálványa, Bajszos Bambál. A mi házunknál a cica körmei aprócskák, mint a hangya. Éppen tegnap parancsoltam rá, hogy ne hozzon szégyent nyávogó nemzetségére, tornázzon többet, erõsítse karmait, mert az egerek már nevetnek rajta. El is szégyelte magát, lehajtott fejjel, halk, bánatos miákolással ódalgott be a konyhába. Ugye, te is láttad, Teodor?! Ugye, te is észrevetted milyen kicsik, gyengék a cica karmocskái?!

A harmadik egér, Farkincás Teodor óvatosan válaszolt:
- Én, bevallom, nem szeretem a cica karmait nézegetni. Még az egérlyukból kikukkantva sem! Ám ti nagyon bátor, sõt, hõs egerek vagytok, és most mindjárt el is dönthetitek, hogy melyikteknél az igazság, mert amott közeledik a cica nagy nyájasan!

Az utóbbi szavakra mind Rágimágica, mind pedig Bambál felugrott és fejvesztett rohanással tûnt el az egérlyukban.
Teodor csak tréfálkozott, ámbár nem jó az ördögöt a falra festeni. Szerencsére semmiféle cica nem volt a láthatáron. A mókamester mosolygott, és így dünnyögött magában:
- No a cica karma azért mindenkor van akkora, hogy bármelyik egerecskét kuksolni küldje az egérlyukba!

Lelkes Miklós
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra