2024.04.25. - Márk

Kullancs a rákos sejtek ellen

Brazíliában egy kutató Ana Marisa Chudzinski-Tavassi már szabadalmaztatta is a felfedezését, amely szerint a kullancsok nyálában található speciális protein megakadályozza a rákos sejtek szaporodását, sõt elpusztítja azokat, miközben semmilyen hatással nincs az egészséges sejtekre.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A felfedezés a véletlen mûve volt, amikor egy különleges kullancsot, az Amblyomma cajennense faját tanulmányoztak. Feltûnt, hogy az állatka nyála milyen hatással van rákos sejtekre.

A kísérleteikben akkor vonták be a rákkutatókat is. Az anyagot beadták egy rák daganatos patkánynak, amelynél a két hetes terápia után megállt a daganat növekedése, majd egy hat hétig tartó kezelés nyomán eltûnt az egész daganat.

A brazil kutatók szerint nagy lehetõség kínálkozik arra, hogy az anyagból hatásos gyógyszer legyen, fõleg a bõr és gyomorrák ellen.

Ezért le is védették a felfedezésüket, de úgy vélik, hogy a gyakorlati alkalmazásig nem tudnának Brazíliában eljutni, mert ahhoz nagyobb tõkére, szaktudásra és technikai háttérre van szükség. Ez más szavakkal azt jelenti, hogy a találmány hamarosan valamelyik gyógyszergyártó óriás tulajdonába kerül.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra