2024.04.18. - Andrea, Ilma

Állítólag már cápák is feltûntek az elárasztott ausztrál városokban

Mérgeskígyók és krokodilok után már cápákat is látni vélnek az árvíz sújtotta ausztráliai városok utcáin.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ausztráliai sajtójelentés szerint a queenslandi Goodna városka hentese két, az emberre is veszélyes bikacápát is úszni látott az árral szemben a vízzel elárasztott fõutcán. A Sydney Morning Herald címû lap szerint bármilyen hihetetlennek is tûnik egy cápa a tengertõl 30 kilométerre fekvõ város fõutcáján, senki sem kételkedik a szavahihetõ emberként ismert hentes igazmondásában.

Az árvíz már számos más szokatlan állatot, így mérgeskígyókat vagy krododilokat hozott magával az elárasztott lakóterületekre, és még cápaszakértõk sincsenek igazán meglepõdve az állítólagos cápaészleléseken.

A tengerhez közelebb fekvõ Brisbane város elárasztott utcáin már csütörtökön láttak bikacápát uszkálni, Goodna azonban jóval messzebb fekszik a tengertõl, és a Brisbane-folyón esetlegesen felúszó cápáknak még át kell kelniük egy (ugyancsak elárasztott) kempingen és autópályán is, bejussanak a városba.

A 3 és fél méteresre is megnövõ, zambézi cápaként is ismert ragadozók gyakran tartózkodnak édesvízben, és úsznak fel vadászat közben a folyókon. Októberben és novemberben például a nõstény cápák gyakran azért úsznak fel a Brisbane-folyón, hogy ott hozzák világra ivadékaikat, és egy cápaszakértõ szerint elképzelhetõ, hogy a folyóban cseperedõ kis cápák táplálékot keresve úsztak tovább felfelé a megáradt folyón.

A megáradt folyók iszapos vizében egyébként olyan sok a mérgeskígyó, hogy a hatóságok elõvigyázatosságból extra mennyiségû ellenmérget küldtek az árvíz sújtotta térségbe.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra