2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kutyák enyhítik a vizsgadrukkot az Egyesült Államokban

A bostoni Tufts Egyetem kollégiumában nyolc terápiás kutya áll a hallgatók rendelkezésére, akik gyakran szoronganak vizsgáik elõtt. A hallgatók gondoskodnak az ebekrõl - etetik, simogatják õket, játszanak velük - ez oldja a vizsgák elõtti feszültséget.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Michael Bliss, a kollégium igazgatója saját tapasztalatai alapján hozatta az intézménybe a négylábúakat, mivel tanulmányai során õ is részt vett egy hasonló programban. Szerinte a kutyák veleszületett vidámsága jut el a hallgatókhoz. Az elsõ kutyás találkozóra száznál is több hallgató jött el.

A terápiás kutyák egyetemen való foglalkoztatása újdonság, de más területeken, például bénulások és idegi megbetegedések kezelésében már régebben bizonyítanak. Az ember legjobb barátja természetes elfogulatlanságával és feltétel nélküli bizalmával éri el, hogy a beteg ellazuljon és megnyíljon.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a kutyákkal való testi érintkezés csökkenti a vér kortizonszintjét, és ennek következményeként a stresszt. A szétzilált családokban élõ nagyvárosi fiatalokat pedig egy négylábú társ megóvhatja attól, hogy bûnözõvé vagy drogfüggõvé váljanak.

"Régóta alkalmaznak terápiás kutyákat, hogy idõseket és betegeket vidítsanak fel" - nyilatkozta Brian Van Brunt, az Amerikai Fõiskolák Pszichológiai Tanácsadó Egyesületének elnöke. "Azonban egyre több egyetemnek is tetszik az ötlet".
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra