2024.04.16. - Csongor

A cirkuszi medvék is alszanak téli álmot?

Bár eddig azt hittük, hogy csak a vadonban alszanak téli álmot az állatok, de most rácáfolt erre egy vándorcirkusz négy medvéje. Alighanem az utazás miatt õk is téli álomra hajtották fejüket…
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A vlagyivosztoki vándorcirkusz – ahogy a nevében is benne van – járja az országot és rendre más helyszínen mutatja be produkcióját. A repertoáron medveszámok is szerepelnek, amelyet négy barnamedve ad elõ. Eddig sosem zavarta meg õket a tél, hiszen állandó meleget szolgáltat nekik a cirkusz és a táplálékukra sincsen gondjuk.

Csakhogy most Irkutszkban szerepeltek, ami 4500 km-re van az otthonuktól és -40 Celsius-fokos a levegõ. Ráadásul az utazás is hosszabb volt a szokásosnál: több mint 8 napig tartott. Alighanem ezek a körülmények zavarhatták meg az amúgy civilizációhoz szokott macikat, mert egyszer csak lefeküdtek a ketrecükbe és minden jel szerint fel sem akartak ébredni tavaszig.

A cirkusz azonban nem állhat le! Ezért az idomárok megpróbálják felkelteni õket, ami a jelek szerint nem egyszerû feladat. Hárman ugyan lassacskán magukhoz térnek, de a negyedik meg sem moccan. Még próbálkoznak erõs, édes teával, csokival és egyéb ínyencségekkel.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra