2024.03.29. - Auguszta

Orángutánbébi született az Állatkertben

A múlt csütörtökön a Fõvárosi Állat- és Növénykertben született orángután az elsõ kölyke a 14 éves Menginek, de nem okoz neki gondot az utód gondozása, felnevelése a közlemény szerint. Az anyaállat annyira ölelgeti és védelmezi a kicsit, hogy egyelõre még a gondozók is alig látnak belõle valamit.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kölyök egyébként úgy tûnik, hogy hím, neve azonban még nincs. Ahogy az állatkert más állatait, úgy õt is örökbe lehet fogadni jelképesen. A kicsit kis szerencsével már a látogatók is megleshetik.

A városligeti intézményben egyébként 10 év szünet után áprilisban jött világra az elsõ orángutánkölyök. Jambi féltestvére a most született kicsinek, apjuk, Chuij közös.

A szumátrai orángutánok kritikusan veszélyeztetett emberszabásúak. Nagyrészt gyümölcsöket, leveleket, fák kérgét, illetve apróbb állatokat esznek. A nõstények 270-280 napig vemhesek, általában egy utódot hoznak világra. A kölykök két évig vesznek magukhoz anyatejet, 8-9 évesen pedig már teljesen önállóak. Várható élettartamuk az 50 évet is meghaladhatja. A világ állatkertjeiben körülbelül 240 szumátrai orángután él.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra