2024.04.19. - Emma

Megkezõdött a ránszarvas számolás

A svéd Kiruna közelében ötezer rénszarvast tereltek össze. A Northfoto beszámolója szerint erre azért van szükség, hogy megvédjék az állatokat a fogcsikorgató hidegtõl, télen ugyanis akár -40 °C-ig is süllyedhet a hõmérséklet, és az elõrejelzések szerint közel 90 centiméter hó esik majd Svédországban az ünnepekig.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A rénszarvastartással foglalkozó lappok minden decemberben összegyûlnek, hogy megszámolják az állatokat. A fotókat készítõ 19 éves diák, David Nutti szerint annak ellenére, hogy húszezer pata dübörgött a havas talajon, nagyon békés volt a jelenet.

Kiruna egyébként arról is híres, hogy közelében építették fel az elsõ jéghotelt még 1992-ben. A vállalkozás azóta is nagyon jól fut, évrõl-évre rendre felépítik a jégbõl készült szállodát, és az egykor hatvan négyzetméteres jégkunyhóból mostanra egy 5500 négyzetméteres jégmonstrum lett.

A szállodát mûködtetõk egyébként a szívükön viselik a bolygónk, ezen belül is a rénszarvasok sorsát. Az ICE Climate Academy névre hallgató, négy napig tartó oktatás keretében a résztvevõk alaposabb ismereteket nyerhetnek a klímaváltozásról, valamint arról, hogy õk mit tehetnek ellene. Az ICEMOOSE projekt pedig arról szól, hogy a szálloda a Svédországi Vadászszövetséggel közösen támogatja a Svéd Agrártudományi Egyetem kutatásait, aminek az a célja, hogy az emberek és az állatok minél harmonikusabban tudjanak egymás mellett élni.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra