2024.03.29. - Auguszta

Vádat emeltek az állatkínzók ellen

Állatkínzás miatt két vádiratot is benyújtott Kecskeméten az ügyészség a bíróságra a napokban. Vádat emeltek a helvéciai férfi ellen, aki ásóval ütött agyon 7 darab párnapos kiskutyát, majd falhoz csapott egy kismacskát. Valamint vádlottak padjára kerül egy felsõszéktói tanyában lakó férfi is, akinek 5 kutyája éhezés és kiszáradás miatt pusztult el.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A helvéciai állatkínzás korábban a baonon és a Petõfi Népében is óriási felháborodást keltett. Az 55 esztendõs K. István július 16-án este az ikerház másik felében élõ unokahúga párnapos kiskutyáit verte agyon a pincében.

- A kiskutyák és a cica a mi háziállataink voltak. A pincénkben neveltük õket, és a 8 éves kislányom látta, amikor a szomszédban élõ nagybátyám agyonütötte a 3 napos kiskutyákat. A cicával pedig a teraszon végzett. Olyan volt itt minden, mint egy mészárszékben – nyilatkozta feldúltan a szörnyû események után, még júliusban az állatok gazdája.

Az ügyészség most állatkínzás vétsége miatt állítja bíróság elé a férfit. A vádiratban azt indítványozzák, hogy közérdekû munkára ítélje a Kecskeméti Városi Bíróság K. Istvánt, akit egyébként a barbár állatkínzást követõen 2 napig õrizetben tartottak a rendõrök.

A 34 esztendõs Cs. Zoltán is állatkínzás miatt kerül majd bíróság elé. A többszörösen büntetett elõéletû férfi egy Kecskemét-felsõszéktói tanyában lakott, ahol a tulajdonos édesapja július 18-án megjelent. Az ingatlan udvarán lévõ kerti tóban két, szállító ketrecekben pedig három kutyatetemet talált. A tanyaudvaron további hét, az éhezéstõl és a vízhiánytól legyengült kutya volt.

A vádirat szerint Cs. Zoltán az állatok ellátásáról nem gondoskodott, ezért hullott el 5 kutya. Mivel pedig a férfi két korábbi, felfüggesztett - 11 és 8 hónapos – börtönbüntetése próbaideje közben követte el a mostani állatkínzást, ezért az ügyészség indítványozta, hogy ezek végrehajtását az ítélet kihirdetésével egyidõben rendelje majd el a kecskeméti bíróság.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra