2024.04.19. - Emma

Vadászok és állatmentõk segítségével fogtak be egy rókát

Székesfehérváron a Tóvárosi lakónegyedben egy bokor alatt lapuló rókára lett figyelmes egy férfi, kutyasétáltatás közben. A róka miatt a rendõrség segítségét kérték.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Szerda délelõtt egy kutyát sétáltató férfi szólt be a rendõrség ügyeletére, hogy a házak között rókát látott. A jószág egy bokor alatt lapult a Tóvárosi lakónegyedben. Nem tûnt támadónak, közvetlen veszély nem állt fenn. A rendõrség ügyelete a helyszínre küldött járõrök segítségével állapította meg, hogy a bejelentés valós, valóban róka lapul a bokor alatt. Az állat helyben maradt, így a járõrök is könnyen szemmel tartották amíg az ügyeletrõl a megyeszékhelyi rendõrök hivatásos vadászok segítségét kérték.

A meglepett jószágot a Széchenyi Zsigmond Vadásztársaság területérõl egy a rendõrség által felkért hivatásos vadász fogta be és tette ketrecbe. Az állatok befogására és mentésére szakosodott cég képviselõje az állatot Székesfehérvár külterületére vitte. A tõlük kapott információ szerint az állatot a börgöndi repülõtér mögötti területen szabadon engedték.

A rendõrségnek segítõ hivatásos vadász elmondta, a sorozatos esõzések miatt nagy területet borít belvíz, ami lecsökkentette a vadak, így a rókák élõhelyének nagyságát is. Ezért egyre gyakrabban kell arra számítani, hogy ezek az állatok az ember közelében keresnek táplálékot. Emberekre ennek ellenére ritkán jelentenek veszélyt. Ami pedig a rettegett veszettséget illeti a tudatos immunizálás eredményeként Fejér megyében évek óta nem jelentettek ilyen jellegû megbetegedést.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra