2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A farkasok visszatérnek Németországba

Németország kellõs közepén, a Berlin, Lipcse, Hannover, Erfurt négyszögben fekvõ Reinhardswald nevû erdõségben 150 év óta elõször megjelent egy farkas. Az elmúlt tíz napban többen és többször látták az állatot, de már korábban is találtak széttépett birkákat, amit azonban kóbor kutyák számlájára írtak.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az erdészek szerint egy távolról bevándorolt fiatal állatról van szó. A hír azonban így is nagy szenzáció, példátlan esemény másfélszáz év után. A természetvédõk szerint pozitív szenzáció.

Szászországban és Brandenburgban az elmúl években már megjelentek a farkasok, sõt hordákat is alapítottak, kölyköket neveltek. Egyedül a kelet-szászországi Lausitzben 30 farkas él. Alsó-Szászországban tavaly egyet vadász ejtett el, Bajorországban és Schleswig-Holsteinben egyet-egyet autó gázolt el.

Európa középsõ vidékein a 17-18 században teljesen kipusztították a farkasokat. Elsõ alkalommal az 1970-es években stabilizálódott a farkas populáció Kelet-Lengyelországban, majd 1990 körül megindult visszavándorlásuk Németországba, ahol vadászatuk szigorúan tilos.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra