2024.04.20. - Tivadar

Életmentõ víziló

Rengeteg állat vándorol minden évben Kenyából a Tanzániai Serengeti Nemzeti Parkba, hogy új élelmet és lakhelyet találjon magának az ínségesebb idõszakokban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Ez az út pedig átvezet a Mara-folyón, amin minden jószágnak át kell kelnie ahhoz, hogy folytathassa vándorútját. Ám a folyónak igen erõs a sodrása, így minden évben rengeteg fiatal négylábú odaveszik az út során.

Most azonban úgy tûnik, hogy az átkelni igyekvõ állatoknak már nem kell attól tartaniuk, hogy elragadja õket a víz. Egy ott élõ viziló ugyanis önjelölt életmentõ lett, és a Baywatch-ot megszégyenítõ módon menti a bajba jutott patásokat.

A hõsies víziló tevékenységét a nemzeti park látogatói vették észre. Éppen a folyó mellett haladtak el, amikor egy nagyobb gnu-csorda próbált átkelni a folyón. Az egyik fiatal jószágot azonban elragadta a sodrás, és nagy valószínûséggel megfulladt volna, ha az anyai ösztönökkel jócskán megáldott vízilólány nem siet a segítségére.

"Hihetetlen volt. A víziló megmentette a kis gnut, és segített neki kievickélni a partra" - mesélte lelkendezve Abdul Karim, a kenyai park vezetõje. És ez még nem minden! A víziló tíz perccel késõbb egy zebracsordának is segített épségben átjutnia a túlpartra! "Felejthetetlen élmény volt. Úgy látszik az anyai ösztönök a faji határokat is átszelhetik" - tette hozzá Karim.

Ez annyira aranyos!! Reméljük, hogy ezek után a víziló kitüntetett figyelmet kap majd a park fenntartóitól.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra