2024.04.17. - Rudolf

Harry Potter miatt pusztulnak el a baglyok?

Harry Potter tehetõ felelõssé számos indiai bagoly rossz sorsáért és haláláért - ezt állítja az ország környezetvédelmi minisztere.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Jairam Ramesh azt mondta: egyre több családban tartanak hóbaglyot házi kedvencként, hogy a gyerekek ezzel is kövessék Harry Potter példáját, akinek a történet szerint Hedvig nevû madara kézbesítette a leveleit.

"Úgy tûnik, Harry Potter nyomán furcsa bûvölet lett úrrá a városi középosztálybeli családokon, ahol baglyokat adnak ajándékba gyerekeknek" - mondta a miniszter a BBC-nek, utalva az Indiában rendkívül népszerû gyerekkönyvre. A Traffic vadvédelmi szervezet adatai szerint az ország vadon élõ bagoly populációja csökkenésnek indult az utóbbi idõben, amiért az új ajándékozási hóbort tehetõ felelõssé - tette hozzá.

Ráadásul a madarakat nemcsak befogják és eladják, hogy természetes lakóhelyüktõl idegen környezetben kelljen élniük, de különbözõ fekete mágia szertartások során több egyedet meg is ölnek. A Traffic ezért szigorúbb fellépést sürget a baglyok védelmében, különösen a pénteken kezdõdõ Diwali hindu fesztivál idejére, ami a természetvédõk szerint újabb alkalmat ad arra, hogy baglyokat áldozzanak a szertartásokon.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra