2024.04.19. - Emma

Sok a patkány és az egér Moszkvában

Moszkvában több mint kétszer annyi rágcsáló - patkány és egér - él, mint amennyi járványügyi szempontból biztonságosnak tekinthetõ - jelentette ki Tatyjana Gololobova a moszkvai városi önkormányzat városgazdálkodási és lakáspolitikai bizottságának ülésén.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A fõvárosi tisztiorvosi hivatal és fogyasztóvédelmi felügyelõség osztályvezetõje elmondta: ezer négyzetméterre ma 1,2 rágcsáló jut, míg a járványügyileg biztonságos szintnek 0,5 tekinthetõ.

Szólt arról, hogy a város tulajdonában lévõ objektumokban, valamint azokon a helyeken, ahol sok ember jön össze, messze nem kielégítõ a fertõtlenítõ tevékenység.

Javasolta a különbözõ közterületek és középületek tisztántartására és fertõtlenítésére vonatkozó szabályok átdolgozását és egy átfogó fertõtlenítési program kidolgozását. Ezt azzal indokolta, hogy ha az elõírásokban az szerepel, hogy valahol ki kell söpörni és fel kell mosni, az még nem jelent egyben fertõtlenítést is.

Az ülés résztvevõi arra jutottak, hogy az önkormányzat illetékes osztályait felszólítják a rendszeres fertõtlenítési program kidolgozására és annak megvalósítására.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra