2024.04.23. - Béla

Sok megmentett állat állapota továbbra is kritikus

Több macska és kutya még mindig kritikus állapotban van az iszapömlés miatt az állatkórházakban. Szerda reggel két macska is elpusztult, olyan súlyos égési sérüléseket szenvedtek a lúgtól.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Több mint 200 állatot mentettek meg az állatvédõk. Amelyik túléli és jelentkezik érte a gazdája, hazaviszik, amelyikért nem, azt örökbe adják majd. Az állatvédõ szervezetek nyílt levélben kérik a kormányt, hogy hozzanak létre regionális állattartó telepeket. Kész csodának nevezték ugyanis a civilek, hogy az iszapkatasztrófa után be tudták fogadni a sérült állatokat - hangzott el az RTL Híradóban.

A devecseri polgármesteri hivatal falán kint vannak a megmentett állatok fotói, ezen látszik, melyik hova került. Nemcsak kutyát és macskát mentettek, hanem baromfit, õzet, ékszerteknõst és még egy sünt is. Körülbelül 200 állat van a 9 súlyponti állatvédõ szervezetnél.

Az állatvédõ szervezetek nyílt levélben arra kérik a kormányt, hogy hozzanak létre regionális állattartó telepeket, ahová az elkobzott vagy természeti katasztrófában megsérült állatokat el lehet helyezni. A menhelyek nagy része teljes kihasználtsággal mûködik ugyanis.

Az állatvédõ szervezetek is kérik a kormányt: készítsenek akciótervet a hatóságok és a civilek között, hogy ezentúl sokkal szervezettebben tudjanak állatvédelmi akciókat szervezni.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra