2024.04.20. - Tivadar

Huszonkétezer euró egy ingyenmacskáért

Huszonkétezer eurót fizetett ki egy osztrák nõ egy "ingyen" kínált macskáért anélkül, hogy végül megkapta volna az állatot - adta hírül az osztrák sajtó.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Salzburg tartománybeli Thalgauban élõ fiatal nõ egy internetes hirdetésre válaszolt, amelyben egy brit rövidszõrû fajtájú macskát hirdettek az afrikai Kamerunból. Emailjére azt a választ kapta, hogy a macska nem kerül semmibe, csak a szállítás és a repülõjegy árát, száz eurót kell kifizetni.

Ezután újabb és újabb elektronikus leveleket kapott a reménybeli macskatulajdonos, amelyekben különbözõ indokokkal újabb és újabb összegek átutalását kérte a hirdetõ. Pénzt kértek tõle például biztosítás, különféle okmányok, oltások, karanténköltségek, európai uniós állatútlevél és szállítóketrec címén.

Az osztrák nõ végül 23 átutalással összesen 22 ezer eurót fizetett ki az "ingyen" macskáért. A hirdetõ mindannyiszor azt ígérte, hogy az állat átvétele után visszaküldi a pénzt. Miután a macska nem érkezett meg a megállapodás szerinti idõpontban, október elején, a nõ végül feljelentést tett a rendõrségen.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra