2024.04.18. - Andrea, Ilma

Haiti életeket mentõ kutya és háromlábú macska kapott kitüntetést

Országos megtiszteltetésben részesült Amerikában egy menhelyen hagyott kutya, amely több ember megmentésében segített a földrengés sújtotta Haitin, és egy gyerekkönyvsorozatot ihletõ háromlábú macska.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatokkal való kegyetlen bánásmód megelõzéséért küzdõ országos szervezet (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals) hirdette ki a 2010 év kutyája és az év macskája díj nyerteseit. Mindkét kategóriában olyan állatot tüntettek ki, amelyet Kaliforniában taszított el magától a gazdája.

Pearlt, a négyéves labrador retrievert egy menhelyen hagyták. Miután mentõkutyává képezték ki, a Los Angeles megyei tûzoltók egy mentõcsapatával vetették be idén a haiti természeti katasztrófa után. A megye hét mentõcsapatának összesen 12 embert sikerült biztonságba helyeznie.

Az év macskája címet a hat éve San Diego környékén begyûjtött gazdátlan, sérült kandúr, Henry nyerte el. Az egyik lábát amputálni kellett, de a háromlábú cicáról - amelynek saját honlapja is van - egy egész gyerekkönyvsorozat született. A könyvek eladásából több mint 50 ezer dollár folyt be az állatvédelemmel kapcsolatos ügyekre.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra