2024.04.19. - Emma

3 tucatnyi ok, amiért nem a majmoktól származunk

A brit Noah's Ark Zoo Farm (Noé Bárkája Állatfarm) elõadása 30 olyan okot sorol fel, amiért az ember nem származhat a majmoktól. Mivel a szervezet a kreacionizmusban hisz, az elõadás nem meglepõ. Az azonban, hogy iskolás gyerekek látogatják a létesítményt, egyes oktatókat aggodalommal tölt el. A Bristol közelében mûködõ Noah's Ark Zoo Farm nemrég elnyerte az Iskolán Kívüli Oktatás Tanácsának minõségdíját.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A tanács igazgatóhelyettese a következõképpen védte meg a döntést: "Az iskolán kívüli oktatás egyik legfontosabb célja az, hogy lehetõvé tegye a gyermekeknek és a fiataloknak az olyan oktatáshoz való hozzáférést, amely megkérdõjelezi az elfogadott hipotéziseket, és lehetõvé teszi több nézõpont megismerését."

A Noah's Ark Zoo Farm tanításai közé tartozik az is, hogy a tudósok a "hithez" folyamodnak a darwini evolúció magyarázatában. Ez nonszensz. A tudósok fosszíliákat, DNS összehasonlítást, és számos tudományágban végzett kutatásokat használnak annak bizonyítására, hogy az evolúció most is tart, és az ember és az emberszabású majmok közös õstõl származnak. A hamis tanítás azt sugallja, hogy a kövületekben tapasztalható hiányosságok áthidalásához a kutatók hite szükséges, ami összeköti a darwini evolúciót.

A farm azt az elméletet is népszerûsíti, hogy a Föld nem 4,5 milliárd éves, ahogyan a tudomány tartja, ugyanakkor távol tartja magát a keményvonalas kreacionisták nevetséges hiedelmétõl, miszerint a Föld csupán néhány ezer éves, és az ember együtt élt a dinoszauruszokkal. "Véleményünk szerint a Föld sokkal idõsebb 6 ezer évnél, de sokkal fiatalabb 4,5 milliárd évnél" - áll a farm honlapján.

A kreacionizmus az amerikai osztálytermekbe is beszivárgott az utóbbi években. Egy nemrégiben készített tanulmányból az derül ki, hogy a középiskolai biológia tanárok 12 százaléka tünteti fel a kreacionizmust illetve a felsõbb hatalom tervezését jó színben az iskolában annak ellenére, hogy a szövetségi bíróság a közelmúltban megtiltotta ezt. Paul Sims, a Guardian napilap újságírója szerint a kreacionizmus tanításával az a gond, hogy bár állítólag önálló gondolkodásra próbálják nevelni a gyerekeket, ha úgy végzik el az iskolát, hogy azt gondolják, az ember és az emberszabású majmok nem egy közös õstõl származnak, az igazság csak az, hogy az oktatási rendszer cserbenhagyta õket.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra