2024.04.24. - György

Az állatos fétis-videókat betiltják az USA-ban

Elfogadta szerdán az amerikai Szenátus illetékes bizottsága a Képviselõház júliusi döntését, amely betiltja azoknak a szexvideóknak a forgalmazását, amelyekben fétistárgyként használt állatokat megcsonkítanak vagy megölnek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Elfogadta szerdán az amerikai Szenátus illetékes bizottsága a Képviselõház júliusi döntését, amely betiltja azoknak a szexvideóknak a forgalmazását, amelyekben fétistárgyként használt állatokat megcsonkítanak vagy megölnek. Az igazságügyi bizottság döntése elviekben azt jelenti, hogy a Szenátus szavazásakor szinte biztosra vehetõ a tilalom törvényesítése.

A Képviselõház 416 igennel, három nem ellenében megszavazott jogszabálya szerint akár öt év börtönnel is büntethetõ az, aki ilyen filmet elad vagy forgalmaz. A jogszabály kivételt tesz a vadászatról, csapdahasználatról, horgászatról, halászatról, állatorvoslásról és állattenyésztésrõl készült filmekkel.

Nancy Perry, az amerikai kormány állatvédelmi ügyekben illetékes hivatalának alelnöke azt mondta szerdán a Szenátus igazságügyi bizottsága elõtt: az interneten tömegesen tûnnek fel "állatos fétis-videók, amelyek az állatokkal szembeni kegyetlenkedés legszélsõségesebb megnyilvánulásainak megjelenési formái".

Jon Kyl republikánus szenátor közölte: õ és más szenátorok is mindent elkövetnek az ilyen kegyetlenkedések felszámolása érdekében. A demokrata párti Patrick Leahy úgy fogalmazott: a szólásszabadság híve, de kell lenniük kivételeknek, amikor az alkotmány erre vonatkozó elsõ kiegészítése nem érvényes, és ezek közé tartoznak ezek az obszcén, állati videók, amelyek nélkülöznek minden társadalmi értéket.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra