2024.04.19. - Emma

Webkamerán követhetõ az oroszlánkölykök cseperedése

A Smithsonian National Zoo állatkertjében nemrég született afrikai oroszlánkölyköket webkamerán is követhetjük, ha az intézet oldalára kattintunk. A négy kölyök még augusztus végén született, és része annak a programnak, hogy az állatkertben egy egész oroszlánfalka legyen.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A webkamerán folyamatosan nyomon követhetõ a négy afrikai oroszlánkölyök élete: az állatok egész késõ õszig ebben a helyiségben maradnak. A többi oroszlánnak csak az anyjukkal külön töltött idõszakot követõen mutatják be õket. Ez hasonló ahhoz, ahogyan a dolgok a természetben is zajlanak: a nõstény oroszlánok a szülés után egy idõre félrehúzódnak a kölykökkel, és csak késõbb érintkeznek újra a csapattal.

Az ötéves, Shera nevû anyaoroszlánnak ez az elsõ szülése, Luke-nak, az apaoroszlánnak pedig most maradtak elõször életben a kölykei. Az állatkertben egy egész oroszlánfalkát szeretnének létrehozni, amelyet már több éves tervezés elõzött meg - májusban már született egy másik kölyök a Nababiep nevû nõsténytõl, ez az állat azonban elpusztult.

Az almot forgáccsal és szalmával bélelték ki, amire szükség van ahhoz, hogy a kölyköket ne érje trauma az elsõ néhány hét alatt. A májusi oroszlánkölyök éppen attól pusztul el, hogy lenyelt egy szalmamagot, ami megakadt a tüdejében, és tüdõgyulladást okozott - a hasonló eseteket most úgy próbálják elkerülni, hogy a lehetõ legkevesebb mag kerüljön az alomba.

Az afrikai oroszlánok egyedülállóak a nagymacskák között abban, hogy csapatban élnek - a többi nagytestû macskaféle közül a legtöbb magányosan él.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra