2024.04.19. - Emma

Medvék kukáznak az Uralban

A falusi kukákban keresnek táplálékot, sõt, néhol raktárakat fosztogatnak és bárányokat ragadnak el barnamedvék az Uralban, mivel az aszály táplálék nélkül hagyta õket, és lassan itt az ideje a téli álomhoz megfelelõ zsírréteg növesztése.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Jurij Sztaroverov, a Szverdlovszki terület önkormányzatának természetvédelmi osztálya helyettes vezetõje Jekatyerinburgban csütörtökön elmondta: ebben az évszakban a medvék többnyire bogyókkal - többféle áfonyával, vörösberkenyével -, valamint a cirbolyafenyõ fenyõmagot tartalmazó tobozaival táplálkoznak, és ezekbõl az aszály miatt alig termett, ezért hatolnak be az emberi településekre.

Sztaroverov elmondta, hogy az erdõtüzek miatt a vadászati szezon kezdetét elhalasztották, mint egyébként igen sok helyen.

Jó hírrõl is beszámolt: a madárvilágra nem voltak túl súlyos hatással a tüzek, mert mire kitörtek, a fiókák már szárnyra keltek, az erdõtüzek által megkímélt területeken pedig megszaporodott a vadállomány. Ugyanakkor azt mondta, az aszály és a tüzek vadállományra gyakorolt tényleges hatásáról legkorábban tavasszal lesznek megbízható adatok, mivel a számlálást télen végzik, a hóban hagyott nyomok alapján becsülik fel az állományt.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra