2024.03.29. - Auguszta

Krokodilriadalom Cipruson

Ciprusi vadvédelmi szakemberek próbáljak igazolni azokat a jelentéseket, amelyek szerint krokodil mászkál szabadon a földközi-tengeri országban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A hatóságok több csapdát is állítottak a hüllõnek, miután két hete Nicosiától 50 kilométerre, egy kis hegyi faluban jelentették, hogy látták az állatot. A földközi-tengeri szigeten a krokodilok nem õshonosak.

"Egyenlõre nem találtuk semmi jelét annak, hogy bármilyen állat is lenne ott" - közölte Konsztantinosz Musztakasz, a ciprusi halászati és tengerkutató minisztérium illetékese.

A nõ, aki a krokodilt kertészkedés közben állítólag látta, nyulakat tart és konyhakertje van. Azt nem tudta megmondani pontosan, hogy alligátort vagy krokodilt látott.

"Épp a nyulaknak gyûjtöttem füvet, amikor zajt hallottam és felnéztem. Pontosan elõttem állt..., a száját pedig kitátotta... Mintegy másfél méter hosszú volt, a teste pikkelyes" - idézte õt az egyik helyi lap.

Nem ez az elsõ alkalom, hogy alligátorokat vagy krokodilokat vélnek látni Cipruson, ám az állat bármi nyomára még nem bukkantak rá. A hatóságok nem zárják ki, hogy valaki egzotikus házikedvencként vette a hüllõt és engedte szabadon, amikor túl nagy lett ahhoz, hogy eltudja tartani.

Sem a krokodil, sem az alligátor nem õshonos a szigeten, legközelebbi rokonuk, amely egyáltalán fellelhetõ Cipruson a sokkal kisebb és félénkebb kaméleon.

Musztakasz szerint valószínûtlen, hogy az állat csak egy nagyobbra nõtt kaméleon lenne. "A hölgy elbeszélése szerint az állat kinyitotta a száját és rámordult. Úgy tûnik, elég közel volt az hüllõhöz, hogy pontosan megfigyelhesse" - tette hozzá.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra