2024.04.25. - Márk

Sztreccsnadrágra harapnak a fertõzött moszkitók

A fiatalok körében divatos fekete sztreccsnadrágok viselése növelheti a dengue-láz elõfordulását, miután a kórokozót terjesztõ szúnyogokat a sötét színek vonzzák - figyelmeztetett a thai kormány.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Phansziri Kulanartsiri thai közegészségügyi miniszterhelyettes elmondta, hogy elsõsorban a fiatalok öltözködési szokásai miatt aggódik, mert a leggings, azaz a bokától a csípõig érõ vékony anyagból készült, testhez simuló sztreccsnadrágok sötét színû változatai a betegségeket terjesztõ moszkitókat is vonzzák.

A vékony szövet a csípések ellen hatástalan, ezért aki ilyen öltözetet visel, nagyobb eséllyel fertõzõdhet meg a nem ritkán halálos kimenetelû dengue-lázzal.

"A világos színek és a vastagabb szövetbõl készült nadrágok, mint például a farmerek nagyobb védelmet nyújtanak a szúnyogokkal szemben" - hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

Thaiföldön ismét egyre többen betegszenek meg dengue-lázban. Hivatalos adatok szerint az év elsõ hét hónapjában 43 halálesetrõl és több mint 45 ezer fertõzésrõl érkezett jelentés, és az áldozatok többsége a fiatalok közül került ki.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra