2024.03.29. - Auguszta

Magyar a világ hatodik legjobb mentõkutyája

Hatodik helyezést ért el Balázs László és Aqua nevû kutyája a Mentõkutyás Világbajnokságon.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A Pest Megyei Kutató-Mentõ Szolgálat vezetõje elmondta, hogy tizenkilenc ország mintegy kilencven kutyája versenyzett három napon át a világ legjobb mentõkutyája címért a csehországi Zatecben. Belga juhászával elért helyezését nagyon jó eredménynek tartja.

Balázs László beszámolója szerint a kutyáknak - és gazdáiknak - háromféle feladatot kellett teljesíteniük: a fegyelmezettséget próbára tevõ alaki gyakorlatokat, ügyességi feladatokat, amelyek során akadálysorokat kellett leküzdeniük, illetve "szimatmunkát", amikor is "eltûnt" személyeket kellett megkeresni a háromhektáros erdõs területen.

A Pest Megyei Kutató-Mentõ Szolgálat alapvetõen eltûnt személyek keresésére szakosodott - mutatta be a civil szervezetet Balázs László, hozzátéve, hogy a mentõkutyákkal Magyarország egész területén végeznek munkát: a katasztrófavédelem együttmûködõ partnereként részt vesznek épületomlásos eseményeknél, de nemzetközi természeti katasztrófák helyszínein is dolgoznak. Legutóbb a tavaly októberi indonéziai földrengés mentési munkálataiban segítettek.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra