2024.04.20. - Tivadar

Hatalmas delfinraj bukkant fel Skócia partjai elõtt

Ritka jelenségnek lehettek tanúi a nyaralók egy hajókirándulás során a Skye-szigettõl északra. Mintegy ezer delfin mozog a skóciai partok elõtt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A közönséges delfin (Delphinus delphis) általában csak pár tucatot számláló csoportokban él. Olykor azonban, kiadós táplálékforrás felbukkanása esetén három, vagy akár négy számjegyû szupercsoportokká is tömörülhetnek.

A minden korcsoportot felsorakoztató hatalmas delfincsoportosulás a megfigyelõk szerint öt négyzetmérföldnyi területen nyúlik el. Nemcsak az állatok száma szokatlan, hanem a parthoz való közelségük is. A közönséges delfinek ugyanis általában a nyílt vízen tartózkodnak. A tengeri emlõsök minden jel szerint egy gigászi halraj nyomában úsznak, ezen kívül a Skye-sziget körüli vizek hõmérséklete jelenleg épp a delfinek által leginkább kedvelt tartományba esik.

2009 júniusban egy nagyjából feleekkora szupercsoportot figyeltek meg a mostani helyszíntõl kissé északabbra. A kutatók akkor azt feltételezték, hogy tömeges vándorlás zajlott az Északi-tengeren.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra