2024.03.29. - Auguszta

Hogyan gondozzuk a kutyánkat a nagy hõségben?

A nyári idõszak elviselhetetlen lehet a kutyák számára. Néhány dologgal azonban megkönnyítheted kedvencednek a forró hónapok átvészelését. Az elsõ és legfontosabb teendõ, hogy ellenõrizd, eleget iszik-e, de van még néhány más fontos szempont.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A nyári hónapokban akár 30-37 ˚C-ra is felemelkedhet a hõmérséklet. Amikor ilyen szélsõséges hõmérsékletekkel állunk szemben, gondoljunk kutyánk egészségére!

A testmozgás az ilyen idõben is rendkívül fontos szerepet játszik a kutya életében. Íme néhány tipp, hogyan tarthatod hûsen négylábú barátod.

Kutyasétáltatás nyáron

Ezt feltétlenül a kora reggeli vagy a késõ esti órákban tedd meg, amikor még nem melegedett fel, illetve már lehûlt a hõmérséklet. Ha viszont napközben kell kimennetek valahova, igyekezz a kutyát az árnyékban sétáltatni! Olyan helyre vidd, ahol nem kell a forró aszfalton „balettoznia"! Bizonyosodj meg arról, hogy elegendõ vizet ivott!

Hogyan hûtsd le a kutyát?

A hasának és a talpának nagyon jól esik a hideg. Ha segíteni akarsz neki, tedd a mancsait hideg vízbe, vagy töröld át hideg vízzel a hasát! Meglátod, hogy nagyra fogja értékelni ezt a kis figyelmességet. Tégy a földre egy vizes törölközõt, és engedd, hogy a kutyád végignyúljon rajta! Vidd el a kutyádat úszni! Hát melyik kutya nem szeretne víz közelben lenni egy ilyen forró nyári napon?

A kertben vagy a lakásban legyen?

Bizonyosodj meg arról, hogy elég rövid szõrrel néztek a nyár elébe! Ha az udvaron tartod a kutyádat, feltétlenül tartsd árnyékos helyen, a kutyának mindig legyen tiszta vize! Ha nagyon meleg van odakint, ne hagyd az udvaron! A kutya érzi, mi a jó neki - ha túl nagy a hõség, behúzódik az árnyékba. Ha odakint nagyon száraz a levegõ, ellenõrizd a kutya tappancsát, hogy nem túl érzékeny-e, vagy nincs-e felszakadozva rajta a bõr!

Ne hagyd a kutyát (és semmilyen más háziállatot) az autóban! Ezzel üvegház-hatást teremtesz, és így még az eddiginél is elviselhetetlenebb lesz a hõség a számára, ráadásul hõgutát kaphat! Soha ne hagyd a háziállatodat felügyelet és víz nélkül!
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra