2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Teknõsbõl lett operatõr

Egy holland tengerész elveszített videokameráját nemcsak megtalálta egy teknõc, de felvételeket is készített vele, amelyek - kalandos út után - a nyomára is vezettek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A holland haditengerészetnél szolgáló Dick de Bruin õrmester és hajószakács maga sem akarta elhinni, de a történet igaz. 2009 novemberben a karib-tengeri Aruba partjainál egy második világháborúban megtorpedózott hajóroncshoz merült alá búvártársával. A hajót horgonyától kellett megszabadítani, és ennek során elveszítette víz alatti videokameráját. Mivel a mûvelet két órán át tartott, nem indulhatott azonnal a kamera keresésére, így hát búcsút intett neki.

Most azonban - amint arról a holland De Telegraaf honlapja hírt ad - valaki jelentkezett az interneten keresztül, aki elmondta, hogy talált egy kamerát Floridánál, és a felvételek épek maradtak, amelyeket feltett a Youtube videomegosztóra. És hogy még nagyobb legyen a meglepetés, minderre történetesen a tengerész fiának iskolájában derült fény. A filmen látható, hogy egy teknõsre rácsavarodott a kamera vállpántja, és a huzavona során be is kapcsolódott. A kamera mindaddig felvételeket készített, amíg le nem merült az eleme. Az amatõr operatõr ezt követõen Floridáig cipelte magával a készüléket, amelyet végül egy amerikai parti õr talált meg, és az internet közvetítésével búvárhonlapok segítségével rá is bukkant az eredeti tulajdonosra.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra